Szolnoki tagintézmény

Tapasztalatcsere Szarvason

2016.05.31-én egész napos tapasztalatcserét szerveztünk abból a célból, hogy kollégáimmal betekintést kapjunk más megyében működő tagintézmény működési feltételeire, szakmai munkájára. A látogatás lehetőséget teremtett arra, hogy helyzetünket jobban meg tudjuk ítélni, tájékozottabbak legyünk más pedagógiai szakszolgálatok mindennapjairól.

A Szarvasi Tagintézmény dolgozói igen vendégszeretőek, nagyon kedvesen vártak minket. Kicsit meglepődtek, hogy milyen sokan vagyunk. Az igazgató- helyettes egy rövid bemutatkozás után körbevezetett minket, majd frissítő fogyasztása mellett külön váltunk – nagyjából munkacsoportonként – egy kis kötetlenebb szakmai beszélgetésre.

A tapasztalatcsere egyben lehetőséget teremtett a közösség összeszerveződésére, az új dolgozók beilleszkedésének támogatására, megismerésükre.

Ezért a délelőtti szakmai programot követően ellátogattunk a Szarvasi Arborétumba, ahol a sétahajózást követően szabadprogram keretében csodálhattuk meg az arborétum látványosságait.

A visszajelzések alapján nagyon jól esett mindannyiunk számára egy kis kötetlenebb együtt lét, beszélgetés egymással. Végre megismerhettük azokat a kollégákat is egy kicsit, akik év közben csatlakoztak hozzánk.

01 02 04     03

Gleviczky Marianna
tagintézmény-igazgató