Újszászi Telephely

A CSALÁDI HÉT RENDEZVÉNYEI ÚJSZÁSZON – 2016. JÚNIUS 20-23.

logo-01 logo-02

A Jász – Nagykun – Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézmény Újszászi Telephelye Családi hetet szervezett a Telephely épületében Újszászon az Iskola út 8. szám alatt 2016. június 20-23. között naponta 800órától 1200 óráig.

A Családi hét rendezésével az volt a célunk, hogy a családi szerepeket erősítsük, a nevelési tanácsokat sajátélményen keresztül ismerhessék meg ellátottaink és családjaik. Minden délelőttöt egy-egy családi szerep hangsúlyozásával kívántunk érdekessé tenni. A hétfői nap főszereplői a gyerekek, a keddié az anyukák, a szerdaié az apukák voltak. Csütörtökön a nagyszülőké volt a figyelem, illetve a családoké összességében.

Lehetőségünk nyílt bemutatkozni sokrétű tevékenységeink legkellemesebb oldaláról, hiszen a programok mind-mind a játékra, a közös élményekre épültek. Minden napot egy-egy kollégánk „fogadott örökbe”, ő volt a nap fő szervezője és lebonyolítója úgy, hogy a többiek az egyeztetett feladatok alapján segítették a munkáját.

Hétfőn Kovács Orsolya fogta össze a gyerekeknek szánt délelőtt programját. Magyarné Kovács Ildikó és Szabó Katalin saját készítésű játékok elkészítésével és kipróbálásával színesítették a programot. Igazi szórakozás volt birtokba venni az együtt megalkotott tekét, flakonmalmot, ugróiskolát és célbadobót. A családok családi Activity formájában mérhették össze erejüket. A győztesek –hogy, hogy nem mindenki egyforma pontszámmal végzett– értékes ajándékokat vehettek át a szervezőktől, amelyek a gyerekek hasznos időtöltését szolgáló logikai játékokból, fejlesztő, szórakoztató füzetekből álltak. Az ajándékok csomagolásáról, kiosztásáról, a szörpös koccintásról Korpásné Bakos Valéria, Zana Ágnes és Bogdán Evelin gondoskodtak.

Kedden Magyarné Kovács Ildikó és Szabó Katalin vezetésével az anyák délelőttjén vehettek részt az érdeklődők. A nap ajándékkészítéssel kezdődött. Tésztaékszert, pillangóorigamit és virágos ágat készítettek a Kovács Orsolyával kiegészült kreatív csapat segítségével a gyerekek. Mindeközben az édesanyák Zana Ágnestől kaptak kozmetikai tanácsokat sminkeléssel kiegészítve. Ezután közösen virágoskertet hoztunk létre az udvaron, melyekbe csodaszép virágokat ültettünk. A vendéglátásról, szomjoltásról Korpásné Bakos Valéria és Bogdán Evelin gondoskodtak. A napunkat közös zumbázás koronázta meg Szabó Nikoletta zumbaoktató vezetésével.

Szerdán, az apák délelőttjén játékos ügyességi versenyekkel, legénykedéssel szórakoztattuk vendégeinket Bogdán Evelin vezetésével. Sorversenyek formájában mérkőztek meg a résztvevők, kötélhúzással választottuk ki a legerősebb csapatot. Egyéni rekordokat állíthattak fel a versenyzők célba dobásból a konzerves dobozokból épített piramisnál. A versenyek levezetésében Korpásné Bakos Valéria segédkezett, a csapatokat Magyarné Kovács Ildikó és Zana Ágnes „tréningezte”, segítette. Ezután színezőkkel, a hétfőn készített játékokkal hűsítettük magunkat az árnyékban. A szomjoltásról Szabó Katalin kolléganőnk gondoskodott.

Csütörtökön Korpásné Bakos Valéria és Korpás Nikolett családi vetélkedést szervezett a résztvevőknek az állatok témakörében. Sok érdekeset tudhattunk meg a ház körül élő és a vadállatokról, az állatokról általában és a kicsinyeikről. Számos ugróiskolába is elvezettek minket, miközben sok-sok értékes pontot szerezhettünk a vetélkedésben. A kapott zsetonokat cukorkára lehetett beváltani minden forduló végén. A csapatokat Kovács Orsolya, Magyarné Kovács Ildikó és Bogdán Evelin segítette, a pattogatott kukoricáról és a záró szörpös koccintásról Szabó Katalin és Zana Ágnes gondoskodott.

Sikeres, jó hangulatú hetet zártunk. Rendezvényünkön a családok és az óvodásokkal kiegészült csapatok sok érdekes, színes programon vehettek részt: kézműveskedhettek, szépíthették a környezetet, vetélkedhettek fizikai és szellemi megmérettetés formájában, együtt alkothattak és játszhattak a minőségi idő megélésével, az otthon található „kincsek”, tárgyak újrahasznosításával, játékkészítéssel egybekötve. Eközben ránk, munkatársakra is nagyon jó hatással volt a közös játék, a különböző szerepekben való megjelenés, tevékenykedés. Mindannyian azzal a jó érzéssel zártuk a hetet, hogy nagy élmény volt, kellemes, hasznos időtöltés a közös munkálkodás játékvezetői és segítői, vendéglátói feladatkörben egyaránt.

Köszönet a színvonalas és hasznos együttlétért minden szervezőnek és résztvevőnek.

Bogdán Evelin
telephelyvezető