Tiszafüredi Tagintézmény

Beszámoló-Közös Szakmai nap a Tiszafüredi Tagintézmény és Tiszaújvárosi tagintézmény dolgozóinak – Többletkötelezettség vállalás keretében – 2019.06.03.

2019. június 3-án szakmai nap keretében látogatást tettünk a BAZMPSZ Tiszaújvárosi Tagintézményben. Az előző tanévben a kollégák nálunk jártak szakmai napon és szakmai együttműködés keretében ezen a napon mi ismerkedtünk meg az ő szakszolgálati gyakorlatukkal.

Először beszélgetés keretében megismerkedtünk a tagintézmény régi és új dolgozóival, majd az általuk ellátott feladatokkal. Megbeszéltük, hogy ki, hogyan vezeti a dokumentációkat, továbbá milyen módszerekkel történik a szakszolgálati ellátásba kerülő gyerekek kiválasztása, milyen feladat ellátási tevékenység folyik az intézményben.

Saját jó gyakorlatunkként működő, főleg a nevelési tanácsadás keretében megvalósuló nyári táboraink tapasztalatairól tájékoztattuk az érdeklődő kollégákat. Elmondtuk a tapasztalatainkat arról, hogy milyen jól együtt tudott dolgozni a pedagógus és a pszichológus a gyakorlatban. A két szakterület remekül kiegészítette egymást és mindkettejük számára sok-sok érdekességet rejtett. A Tiszaújvárosi Tagintézmény tehetségkoordinátora, aki egyben a terület megyei munkaközösség vezetője is, a szakszolgálatuknál alkalmazott, a kiemelten tehetséges gyermekek, tanulók pedagógiai szakszolgálati feladatainak ellátására kidolgozott protokolljuk legfontosabb elemeit ismertette.

A szakmai programot követően a csapatépítés keretében közös ebéden vettünk részt a Tiszacsegei Halászcsárdában, majd szabadtéri programot tartottunk a Tisza partján, ahol a megbízással dolgozó kollégáink is részt vettek.

Jó hangulatban, eredményesen telt szakmai napunk. Köszönjük a fenntartónak a támogatást.

Tiszafüred, 2019. 06. 17.

Krómi Zoltánné

tagintézmény-igazgató helyettes