Jászapáti Tagintézmény Külső-belső továbbképzés

Beszámoló a többletkötelezettség-vállalás keretében 2018. május 30-án megvalósuló a családi délelőttről a Jászapáti Tagintézményben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászapáti Tagintézménye többletkötelezettség-vállalás keretében családi programot szervezett a tagintézményben ellátott korai fejlesztésben részesülő gyermekeknek és családjaiknak. Az eseményre a jászapáti tagintézményben került sor, 2018. május 30-án.

A tevékenység célja:

  • A családi délelőtt alatt megtapasztalt élmények, támogathatják a gyermek és szülő motiváltságát, további erőt gyűjtve a hétköznapok erőfeszítéséhez.
  • A korai fejlesztés és a konduktív pedagógia értékeit szem előtt tartva, a tanulási képesség fejlesztése közösségi helyzetben.
  • Iránymutatás biztosítása az otthoni napirend tervezéséhez, szervezéséhez.
  • Helyes szokások kialakítása, az otthon kialakult gyakorlat esetleges módosítása, messzemenően szem előtt tartva a gyermek igényeit, fejlesztésének módját.

A gyermeknapi programra 4 család jött el. A gyerekek az ismerős környezetben gyorsan feloldódtak, bár sok volt az új arc, hiszen először találkoztak egymással és más szakemberekkel. A játékos feladatokat részben ismerősként üdvözölték, de találkoztak számukra új eszközökkel és tevékenységekkel is. Gyorsan elszaladt az idő és következett a meglepetés tízórai, melyet nagy élvezettel fogyasztottak el.

Nagy érdeklődés előzte meg a kézműveskedést, hiszen az előkészített eszközök látványa felkeltette kíváncsiságukat. Egymás után születtek a kézlenyomatok, ragasztott fagyi golyók és ujjfestéssel készült csodák.

Végül a búcsúzkodásra került sor és elhatároztuk, hogy „jövőre újra találkozunk”.

A program tevékenységei összhangban álltak a gyermekek igényeivel és a program céljával.

A szülőknek lehetőségük volt megismerkedni egymással és más fejlesztő szakemberekkel a szakszolgálat kötelékéből. Lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre is, egymás gyermekeit jobban megismerve.

A családi nap betöltötte célját mindenki megelégedésére, ezért szeretnénk a következő tanévben is megrendezni a programot.

Köszönet minden résztvevő kolléga tevékeny közreműködéséért, hozzájárulva a nap sikeres lebonyolításához és a szakszolgálat jó hírnevének öregbítéséhez.

Jászapáti, 2018. június 1.

Papp Márta
korai fejlesztő, konduktor