Külső-belső továbbképzés Székhelyintézmény SZB.

Beszámoló védőnői rendezvényről

 

Szakmaközi együttműködés

2017.szeptember 26-án, az EFOP-1.2.1-15-2016-00323 azonosítószámú, VÉDŐHÁLÓ – A család társadalmi szerepének megerősítése Szolnok térségében a Vöröskereszt segítségével című pályázat keretében, Tószegen a Védőnői Szolgálat újabb rendezvényét tartotta meg, melynek témája a szülő-kontra gyermek elvárásai a családban.

A Védőnői Szolgálat mesefigurákkal díszített, és hangulatosan berendezett szobájába érkeztek az édesanyák kisgyermekeikkel együtt. Miközben a kicsik ismerkedtek egymással, és felfedezték a különböző játékokat, addig a szülők a mindennapi gyermeknevelés során jelentkező nehézségeiket – mint a szobatisztaság kialakulása, az óvodai beszoktatás, kortárskapcsolatok – saját élményeiken keresztül, szívesen osztották meg egymással.

Szülők és szakemberek egyetértettünk a beszélgetés során abban, hogy az érzelmi biztonságot nyújtó családban kialakított szabályok, a napirend, a szülők részéről történő példamutatás, a következetesség, az életkornak megfelelő elvárások felállítása, a csecsemő- és kisgyermek pszichoszociális fejlődését szolgálja.

 

 

 

 

 

 

 

Kátainé Darók Bernadett – Szilágyi Edit
JNSZMPSZ MSZB