2021/2022 Beszámolók Gyógytestnevelés munkaközösség Uncategorized

Beszámoló a Gyógytestnevelés munkaközösség szakmai napjáról

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyógytestnevelés munkaközössége 2021. október 6-án, szerdán tartotta szakmai napját a többletkötelezettség vállalás terhére.

Résztvevők:Berczi Brigitta – Szolnoki Tagintézmény, Hatvani Rózsa – Kunszentmártoni Tagintézmény, Illyésné Nagy Olga – Karcagi Tagintézmény, Récziné Halmai Hédi – Törökszentmiklósi Tagintézmény, Rózsa Józsefné – Szolnoki Tagintézmény, Szekeres Julianna – Szolnoki Tagintézmény, munkaközösség-vezető.

A tervezett program: Látogatás a Túrkeve Termál és Élményfürdő, Apartman, Szálló és Kemping Gyógyfürdőben, a JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményben. A szakmai nap délelőttjén az idei tanév indításának tapasztalatait osztottuk meg egymással, majd az aktuális problémákat, a kötelező adminisztrációt (INYR, e-kréta) beszéltük át. Kitértünk az előző tanév online feladatellátás sikereire, nehézségeire, fejlesztési lehetőségeire a Túrkeve Termál és Élményfürdő, Apartman, Szálló és Kemping- Gyógyfürdő Kft medencéiben.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Gyógytestnevelés Munkacsoport tagjai a Túrkevei Termál és Élményfürdőben.Összegyűjtöttük a posztoperált tanulók vízi tornájának didaktikai, módszertani ismereteit és bemutattuk a gyakorlatokat. Felsoroltuk a vízi torna során használható eszközök néhány fontos darabját: Aquafitness Úszómellény, Csukló/Bokasúly, Súlyzó. Ezt követően a „Testnevelés a pandémia után- kihívások a XXI. században” című országos módszertani konferencia a Nemzeti Pedagógus Kar, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének és a Sportiskolák Országos Szövetségének győri rendezvényére szerveztük a részvételt és az utazást. Délután látogatást tettünk a Mezőtúri Tagintézményben, ahol betekintést nyerhettünk a mindennapok munkáiba és azok helyszíneibe. Többek között a mozgásfejlesztő, a hidromasszázs és a Snoezelen teremben.
JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményének hidromasszázs és a Snoezelen tereme.    

Bencsik Mária Bernadett tagintézmény-igazgató a gyógytestnevelés helyzetének elemzése mellett tapasztalatait megosztva több általuk szervezett programról is beszámolt. Majd Csete Olga konduktor és Fejes Nikoletta járási tehetség-koordinátor munkáját mutatta be bővebben. Örültünk a találkozónak, az együtt gondolkodásnak, az elemző munkának, hisz nagyon fontos a tagintézmények közötti együttműködés.

Tartalmas és élményekben gazdag, jó hangulatú napot töltöttünk együtt a munkaközösség tagjaival. Már a következő év programjára is érkezett javaslat, Szarvasra szeretnénk menni.

Szolnok, 2021. október 10.

Szekeres Julianna
munkaközösség-vezető