Mezőtúri tagintézmény Uncategorized

Beszámoló a JNSZMPSZ Mezőtúri Tagintézményének logopédiai fórumáról

Logopédusaink részvételével a Mezőtúri Tagintézményben szülőknek és óvodapedagógusoknak szóló Szakmai tájékoztató napot tartottunk 2016. október 10-én a logopédia fontosságáról, terveinkről, lehetőségeinkről a prevenció területén, ahol örömünkre sok érdeklődő képviseltette magát.

Az, hogy a 2016/2017. tanév a „Logopédia Éve” a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei logopédia logóPedagógiai Szakszolgálat intézményeiben, lehetőséget ad számunkra, hogy ezzel is bővítsük prevenciós lehetőségeinket.

Kollégáink, Józsáné Gombos Katalin, Bíró Imréné és Sipos Mária Dóra logopédusok a tanácsadások során felmerülő kérdéseket gyűjtötték csokorba és korosztályonként, valamint beszédhiba típusonként vázolták fel a leggyakrabban előforduló helyzeteket, problémákat a hallgatóknak. Részletes összefoglalót nyújtottak arról, hogy a gyakorlatban mit tehet otthon a szülő, illetve az óvodában az óvodapedagógus, hogy támogassa a kommunikáció, a nyelvi fejlődés és a beszédjavítás különböző szakaszait, területeit. Összeállítottak egy hasznos ötlettárat, amelyet emlékeztetőként mindenki magával vihetett. A program végén a felmerülő kérdésekre is választ kaphattak az érdeklődők.

Köszönjük a részvételt mindenkinek!

Bencsik Mária Bernadett
tagintézmény-igazgató