Szolnoki tagintézmény Uncategorized

Rajzverseny a Szolnoki Tagintézményben

15302277_1198180326940445_453759703_oA Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szolnoki Tagintézménye 2016. december 2-án rendezte meg az immáron hagyományosnak mondható rajzversenyének eredményhirdetését. A rajzversenyt idén „Ha varázsló lennék…” témakörben hirdettünk meg. Az elbírálás ebben az évben is egy 4 tagú szakmai zsűri által, 3 korcsoportban történt.

Mivel pályázatunkra olyan sok szép alkotás érkezett, az eredményhirdetésre/díjátadóra nem csak a díjazottakat invitáltuk meg, hanem a díjazásból kimaradó, de igen színvonalas képek alkotóit is.

A délután megrendezett díjátadót „teltházzal” bonyolítottuk le, mert szinte minden meghívott megjelent. Az átadó ünnepség Gleviczky Marianna Éva tagintézmény-igazgató megnyitó szavaival indult, amit a szakmai zsűri elnökének rövid bevezetője és egy igen hangulatos kis műsor követett: fuvola négyes, citeraszóló és egy spontán felajánlott szavalat. Ezután a nyertes alkotások bemutatásával párhuzamosan a díjak átadása következett. Fenntartónknak és támogató partnereinknek köszönhetően a díjazottak az emléklapok mellé színvonalas ajándékokat kaptak. Egy gyermek sem ment haza azonban üres kézzel, mert a rajzpályázaton induló valamennyi gyermek kapott egy kis meglepetést.

Az arcokat látva az volt az érzésem, hogy a gyerekek és szüleik végig jól érezték magukat, nem tűnt fel, hogy valaki is bánkódott volna a helyezése miatt. Úgy érzem, ez az alkalom egy kis „ünnep- előzetest” varázsolt – ha már a cím is ez volt – mindannyiunk szívébe.

Muszkalay Hedvig
gyógypedagógus