Kunhegyesi tagintézmény Uncategorized

Szakmai nap a Kunhegyesi Tagintézményben

42016.november 22-én Kunhegyesen a Kossuth Lajos Általános Iskola épületében a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézménye Szakmai napot szervezett a kistérség óvodái, általános iskolái és középiskolája számára. A rendezvényen Kunhegyes város és a járás hat településének intézményvezetői és helyettesei, valamint az intézményekben dolgozó pedagógusok vettek részt.

A Szakmai nap fórumán a tagintézmény vezetője, Zsidóné Kádár Terézia szakvizsgázott gyógypedagógus, Tóthné Babó Szilvia fejlesztőpedagógus, valamint Vincze Zsuzsanna pszichológus tartottak előadást a kunhegyesi szakszolgálat működéséről. 2Császár István, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat tehetség koordinátora a 2016/17. tanévben induló szakszolgálati feladatot, a tehetséggondozást mutatta be. A rendezvény résztvevőit Csibi Enikő Főigazgató Asszony köszöntötte, majd a szakszolgálat dolgozói előadásaikban bemutatták a 2016. február 15-én beindult intézmény munkáját és működő szolgáltatási területeit.

3A meghívottak betekintést nyerhettek a nevelési tanácsadás tanácsadói és terápiás munkájába, a szakértői bizottság diagnosztikai tevékenységébe és a gyógypedagógiai fejlesztésbe, mely az intézményen belül zajlik. A „Logopédia éve” kapcsán Magyarné Erdei Márta, megbízási szerződéssel foglalkoztatott nyelv- és beszédfejlesztő munkatársunk az ötéves óvodások újonnan alkalmazott vizsgálóeljárását mutatta be az érdeklődőknek.

1A kérdések megválaszolása után a résztvevők Főigazgató Asszonytól tájékoztatást kaptak a Szakszolgálat honlapján működő online fórumról, ahol személyes kérdéseikre közvetlen választ kaphatnak a Főigazgatóság munkatársaitól, majd egy rövid fogadás keretében informálisan is tájékozódhattak az őket érdeklő kérdésekről.

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység feladatai – Zsidóné Kádár Terézia

Nevelési tanácsadás – Tóthné Babó Szilvia

Szakszolgálati feladatellátás a Kunhegyesi Tagintézményben – Zsidóné Kádár Terézia

Szól-e szűrőeljárás bemutatása – Magyarné Erdei Márta

Nevelési tanácsadás a pszichológus szemével – Vincze Zsuzsanna

Vincze Zsuzsanna
pszichológus