Pályázataink Uncategorized

Védőnői kerekasztal az ágazatközi együttműködés projekt keretében Mezőtúron

2016 március 11-én, a Humanitas Szociális Alapítvány pályázati programjainak keretében, melynek címe: „Ágazatközi szakmai együttműködésen alapuló, kora gyermekkori intervenciós munkamodell kidolgozására és hatékonyságának bizonyítására” egy szakmai kerekasztal megbeszélésre került sor a helyi védőnőkkel.

SAM_8112A konzultációt és a témát az indokolja, hogy térségünkben is szeretnénk minél szélesebb körben megismertetni a szülőket és a társszakmák szakembereit a korai fejlesztés terén zajló tevékenységünkkel. Legfőbb célunk ezen a területen is a korai felismerés, a minél hamarabbi szakemberhez kerülés a fejlődés támogatása érdekében.

SAM_8122A védőnőkkel folytatott rendezvény Csete Olga konduktor, tanító kolléganőnk irányításával zajlott. A szakember első körben összefoglalta a szakszolgálatunk által ellátott gyermekekkel kapcsolatos főbb témákat, mint a korai felismerés fontossága, az ellátás igénybevétele és szervezése, menete, fejlesztési lehetőségek. Majd a megyei szakértői bizottsághoz való útról, annak járhatóságáról értekeztünk a védőnőkkel.

A találkozó, amely szerencsére mára már mindkét oldalról rendszeres, nagyon hasznos volt újra, hiszen a védőnők és a gyermekorvosok azok, akik leghamarabb észlelik, ha bármilyen szempontból eltér egy gyermek fejlődésének üteme. Ők az egyik első lépcsőfoka a felismerésnek és a szülők tájékoztatásának, a szülő-szakember kapcsolat kialakításának. Nagyon szépen köszönjük, hogy eljöttek hozzánk!

Bencsik Mária Bernadett
tagintézmény-igazgató