2022/2023 Beszámolók Mezőtúri tagintézmény

Beszámoló a Locsolkodó – Húsvéti projekt-hétről a Mezőtúri Tagintézményében

2023. március utolsó, illetve április első hetében a JNSZMPSZ lelkes kollégái húsvéti dekorációkat csempésztek a Szakszolgálat helyiségeibe, a korai fejlesztésre járó gyermekekkel mikrocsoportos és egyéni foglalkozás keretein belül ünnepeltünk. A gyerekek színes tojásokat festettek, melyeket aztán a folyosón elhelyezett kis tojásfára helyeztek.

A beszédindító logopédiai foglalkozáson nyuszis mondókák-énekek csendültek fel, az artikulációs mozgásügyesítő játékok is húsvéti köntösbe bújtak. Tojások párjait kereshették meg a gyerekek, amelyek hátulján húsvéttal kapcsolatos képek rejtőztek el. Kinder tojásokba különböző ízű-illatú-hangú finomságok kerültek, melyet minden gyermek örömmel és kíváncsian nyitogatott. Végül színes tavaszi papírvirágokkal és nyomdázva díszítettek tojást, fejlesztve a kicsik szem-kéz koordinációját és vizuális észlelését.

Az elkészült munkákat a témahét végén egy-egy húsvéti finomsággal együtt hazavihették a gyerekek, ajándékként minden kedves tanítványunknak és családjaiknak.

Mezőtúr, 2023. 04.05.

Bencsik Mária Bernadett
tagintézmény-igazgató