2022/2023 Beszámolók Pályaválasztás

Beszámoló a Szolnoki DExpo-ról

Pályaválasztási tanácsadó csoportunk is részt vett a közelmúlt egy hagyományteremtő céllal megrendezett eseményén, a DExpo-n. Ez a Debreceni Egyetem szolnoki nyílt napja, amely 2023. január 26-n került megrendezésre az egyetem Szolnok Campusán a felvételi döntés előtt álló középiskolások, szüleik, illetve a pedagógusok számára.
A rendezvényt Dr. Bartha Elek rektor-helyettes nyitotta meg, aki az egyetem több évtizedre visszatekintő múltjáról, nemzetközi rangsorban elfoglalt helyéről, valamint a képzéskínálatról is szót ejtett. Az egyetem 13 képzési területen várja az újonnan felvételizőket. A klasszikus szakok mellett a következő szemesztertől újak is megjelennek a képzési palettán; pl. kortárs könnyűzene, adattudomány.
A megnyitón elhangzott az egyes karok gyakorlatorientált módszertana, mely a kiterjedt vállalati kapcsolatrendszernek köszönhetően a duális képzés keretei között várja a hallgatókat.
A nap folyamán további hasznos, aktuális információkhoz jutottunk a karok, szervezeti egységek standjainál, valamint a kari prezentációk, bemutatkozások alapján, amelyek mindegyike segíti pályaválasztási tanácsadói tevékenységünket.

Árvai Alíz
pályaválasztási tanácsadó