2022/2023 Beszámolók Rendezvényeink Tiszafüredi Tagintézmény

JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat Tiszafüredi Tagintézmény 25. éves fennállása alkalmából megrendezett Jubileumi Ünnepsége

A kápen két rajzolt gyermek látható, egy szív alakú léggömbel a kezükben melyen egy huszönötösös feliratot látható. A JNSZMPSZ Tiszafüredi Tagintézmény 25. éves Jubileumi Ünnepségének megrendezésére került sor 2022. október 19-én Tiszafüreden a Kovács Pál Művelődési Központban.

Az ünnepségre sokan elfogadták meghívásunkat köztük Tiszafüred város polgármestere, alpolgármesterei, a Szolnoki Tankerület igazgatója és osztályvezető asszonya, JNSZMPSZ főigazgatója és mb. szakmai főigazgató-helyettese, járásunk nevelési-oktatási intézményeinek intézményvezetői, a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat tagintézmény-igazgatói, -helyettesei, munkatársai, védőnők, bölcsődei dolgozók, szociális intézmények képviselői, egykori és jelenlegi kollégáink.

Ünnepségünket Ujvári Enikő – a Tiszafüredi Fekete László Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola tanulója – zongora előadásával nyitotta meg.

A rendezvényen megjelent vendégeket, Ujvári Imre polgármester köszöntötte, aki bemutatta Tiszafüred oktatási helyzetét, köztük kiemelve és elismerve a Tiszafüredi Tagintézmény munkáját.

Szutorisz-Szügyi Csongor tankerület igazgató megnyitó beszédében, felidézte emlékeit a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat megalakulásával, a kezdeti nehézségekkel és az elért sikerekkel kapcsolatosan.

Csibi Enikő főigazgató köszöntötte a megjelenteket. Előadásában bemutatta a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat 2013-tól megtett útját, az elért sikereket, nehézségeket. Képekkel gazdagon illusztrálta megyénk tagintézményeiben bekövetkezett változásokat, fejlesztéseket, így magunk előtt láthattuk a 10 év alatt elért szép eredményeket.

Szabóné Bukta Henrietta Éva tagintézmény igazgató előadásában a szakszolgálat mozgalmas 25 évét foglalta össze 1997-től a megalakulástól napjainkig. Bemutatóját régi képekkel, újságcikkekkel tette színessé. A szakszolgálat a kezdetektől fogva kistérségi feladatokat látott el, ingyenes szolgáltatást nyújtva a járás gyermekeinek. Bővülő pedagógus létszámmal, és az ellátott feladatok számának növekedésével szakszerű, klienscentrikus ellátásra törekedett. Gyermekekért, szülőkért nyújtott szakmai segítségét Tiszafüred város illetve a járás oktatási valamint egyéb ágazatközi társintézményei a mai napig elismerik.

Egy rövid kávészünet és közös beszélgetés után Dr. Árvainé Koczok Márta tanácsadó szakpszichológus, egykori szakszolgálati munkatárs tartotta meg előadását. Bemutatta a szakszolgálati pszichológiai munka változásait a kezdetektől napjainkig. Összehasonlította, hogy az ellátás, a munkakörülmények, a felszereltség, a szakemberek tanulmányai, elvárt végezettségei, a gyermekeknél megjelenő pszichés problémák miben változtak az elmúlt 25 év alatt.

A Jubileumi Ünnepség megható pillanata volt, amikor azokra a kollégákra emlékeztünk, akiknek köszönhetjük a szakszolgálat létrejöttét. Köszöntöttük mindazokat az egykor és jelenleg munkában lévő vezetőinket, akiknek támogatása nélkülözhetetlen volt a Tiszafüredi Pedagógiai Szakszolgálat működéséhez. Hálánk jeléül átadtunk egy köszöntő emléklapot és egy-egy szál fehér rózsát.

  • Bódi György, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat tiszteletbeli igazgatója, aki a szakszolgálat elindítását vezetőként támogatta.
  • Farkasné Bártfai Lilla, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat egykori igazgató-helyettese, egyben a Pedagógiai Szakszolgálatért felelős vezető.
  • Rajna Jánosné, a Pedagógiai Szakszolgálat tagintézmény –vezetője. Hosszú évekig tartó munkájának köszönhetően a szakszolgálat elfogadottsága tovább nőtt.
  • Kájelné Matlák Erika a Kossuth Lajos Gimnázium, Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat egykori főigazgatójaként 2008-tól 2013-ig támogatta a szakszolgálat munkáját. Az ünnepségen egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott jelen lenni.
  • Csibi Enikő a JNSZM Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója. 2013-tól állhatatos munkájának köszönhetően magas szakmai színvonalon működik a megyei pedagógiai szakszolgálat, köztük a Tiszafüredi Tagintézmény is.

Az ünnepséget Krómi Zoltánné tagintézményigazgató-helyettes megemlékező szavai zárták le, aki megköszönte a megjelent vendégeknek a részvételét.

Az elmúlt 25 év alatt voltak sikerek, voltak törések. Az eltelt évek azonban azt bizonyítják, nem lehetnek olyan nehézségek, amelyek a szakszolgálat létjogosultságát veszélyeztetik. Szakembereink munkájára ma is szükség van. Méltán lehetünk büszkék arra, hogy tagjai vagyunk egy olyan közösségnek, amelynek alapjait Tiszafüreden 25 évvel ezelőtt tették le!

Köszönjük a rendezvény fő támogatóink a felénk nyújtott segítséget: Szolnoki Tankerületi Központ, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Főigazgatósága, Tiszafüred Város Önkormányzata, Zsoldi Imre és Ábrahám Tamás vállalkozók.

Köszönjük a Kovács Pál Művelődési Központ teremtámogatását és színvonalas fotóit.

Tiszafüred, 2022. 10. 24.

Szabóné Bukta Henrietta Éva
tagintézmény-igazgató