Kunhegyesi tagintézmény

Nyári képességfejlesztő tábor óvodásoknak, Kunhegyesi Tagintézmény

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kunhegyesi Tagintézménye idén első alkalommal szervezett nyári tábort kunhegyesi óvodásoknak, 2017. június 26. és június 30. között. A megvalósításban gyógypedagógusunk, Tóthné Babó Szilvia mellett a Pályaválasztási Munkacsoport munkatársai, Paraginé Boros Ágnes és Váczi Emese pályaválasztási konzulensek is részt vettek.

A tábor színes programot kínált azoknak az 5-6 éves óvodásoknak, akik az év eleji szűrés eredménye alapján prevenciós csoportba kerültek. A program tematikáját az óvodás korosztálynak megfelelő képesség- és készségfejlesztő feladatok alkották, amelyek a játék örömét kötötték össze a gyermekek fejlesztő foglalkoztatásával. A kézműves foglalkozások, meseolvasás, társasjáték mellett természetesen a szabad játék is helyet kapott a tábor mindennapjaiban. Ezekkel a tevékenységekkel játékba ágyazva hatékonyan fejlődött finommotorikájuk, szem-kéz koordinációjuk, testsémájuk, nagymozgásuk, logikai és problémamegoldó készségük. A két különböző óvodából érkező gyermekek a pedagógusok vezetésével az öt nap elteltével jól együttműködő kis közösséggé kovácsolódtak.

A Pályaválasztási Munkacsoport tagjai részére a tábor nemcsak az óvodás korosztállyal való foglalkozás, hanem a tagintézmény munkatársaival való hatékony együttműködés lehetőségét is biztosította, ezért mindenképp hasznos és egy jövőben is folytatható jó gyakorlat első lépése volt.

A tábor a többletkötelezettség vállalás terhére valósult meg, az anyagi segítséget köszönjük a fenntartónak.

Tóthné Babó Szilvia
Paraginé Boros Ágnes
Váczi Emese