Tiszafüredi Tagintézmény

Nyári logopédia tábor Tiszafüreden

A JNSZMPSZ Tiszafüredi Tagintézménye a 2016/2017-es tanév nyarán két turnusban először indított Logopédiai Tábort többletkötelezettség terhére. A táborban a 2016/2017-es tanévben logopédiai terápiára járó gyermekek vettek részt, akik a 2017/2018-as tanévben már megkezdik az első osztályt.

A táborban összesen 12 fő vett részt, akik különböző óvodai intézmények, más-más óvodai csoportjaiból érkeztek. A páros létszám s az egyenlő arányú fiú-lány elosztás több lehetőséget teremtett a páros, páratlan csoportalakításra.

Nagyon sok program várta a gyerekeket egész héten. A főszerepet természetesen a logopédia kapta. A délelőtt folyamán beszédészlelés, beszédértés, hallási figyelem, verbális emlékezet, vizuális figyelem, taktilis észlelés, finommotorika és nagymozgás fejlesztését elősegítő játékos feladatokat kaptak a gyerekek. Az artikuláció ügyesítéséhez és a fúvógyakorlatok kivitelezéséhez naponta más-más vicces, játékos eszközöket barkácsoltunk a gyerekekkel, melyek nagy siker arattak mind az ovisok, mind a szülők körében. A nagymozgásos versenyfeladatokat a Szakszolgálat melletti füves területen játszottuk. A délelőtt második részében „iskolásat” játszottunk, amikor is a vizuális figyelem, verbális emlékezet, szövegértés fejlesztése és a grafomotorika fejlesztése került előtérbe betűvadászat és mesefeldolgozás formájában. Szocializáció szempontjából elmondhatjuk, hogy a tábor ideje alatt a gyerekek megismerték egymást és barátságok szövődtek. Nagyon jó kis közösség alakult ki, akik kíváncsian várták a következő nap eseményeit és az egymással való találkozást. Az első turnus a tábor zárásaként bábelőadást tartott a szülők részére. Minden gyermek szívesen szerepelt. A táborvezető nagyon büszke volt kis tanítványaira és a szülők is nagyon meg voltak elégedve csemetéikkel. A tábor utolsó napján a szülők részére szülőklubot tartottunk, ahol megbeszéltük a tábor ideje alatt történt eseményeket, valamint kérésre tanácsokkal láttuk el a szülőket az iskolakezdéssel kapcsolatban.

A megvalósításhoz nyújtott anyagi segítséget köszönjük a fenntartónak.

Ideje Táborvezető
Logopédiai Tábor I. 2017.06.26. –  2017.06.30. Barta Ágnes
Logopédiai Tábor II. 2017.07.10. –  2017.07.13. Mályiné Koór Cecília

Programfelelősök:                

Barta Ágnes – gyógypedagógus-logopédus

Mályiné Koór Cecília – gyógypedagógus-logopédus

 

                                                                                                         Bukta Henrietta
tagintézmény-igazgató