Jászapáti Tagintézmény Jászberényi Tagintézmény Külső-belső továbbképzés

Logopédia Európai Napja – „VII. Nyitott kapuk a logopédián”

2018. március 07-én Preiningerné Seregi Ágnes, Szilák Zsófia, Tóthné Répási Anett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Jászberényi és Jászapáti Tagintézményeinek logopédus munkatársai, Csillik Szilvia főiskolai hallgatóval, részt vettünk a VII. „Nyitott kapuk a logopédián” című rendezvényen. A konferenciát a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XXII. Kerületi Tagintézménye szervezte a Logopédia Európai Napja alkalmából. A fő téma az Augmentatív és Alternatív Kommunikáció volt.

Elsőként a komplex kommunikáció-fejlesztés a Csillagházban című előadást hallgathattuk meg, melynek keretén belül gyakorlati tapasztalatokat mutattak be az előadók.

Magyar Gábor előadásában a Magyar Mozgáskotta Módszer fejlesztési lehetőségeiről beszélt az írott nyelvi zavarok megelőzésében és terápiájában.

A következőkben a Kokas –pedagógiáról kaptunk élményszerű tájékoztatást.

A negyedik előadó a diszlexiabarát iskola tevékenységeiről, lehetőségeiről, valamint a módszerekről gyakorlati példákkal bővelkedő előadását hallhattuk.

Végezetül egy igen interaktív élményben volt részünk, melyet Bosnyák Viktória írónő tartott.

A műhelymunkák közül a Gyúrd és mondd!, avagy gyurmás ötletek a beszédfejlesztéshez című foglalkozáson vettünk részt. Itt is sok új tapasztalatot és ötletet kaptunk, melyet munkánk során hasznosítani tudunk.

A konferencia minden előadása hasznos, új ismeretekkel gazdagított bennünket. Ismét bebizonyosodott, hogy a jó gyakorlatok átadása, az egymástól való tanulás nagyon fontos ahhoz, hogy munkánk sikeres legyen a gyermeki fejlődés érdekében.

Tóthné Répási Anett
logopédus
JNSZMPSZ Jászapáti Tagintézmény